Toimiva vaatekaappi

TOIMIVA VAATEKAAPPI- IDEA

Jotta pystyisit minimoimaan vaatteiden lukumäärän ja maksimoimaan vaatteiden yhdistelymahdollisuudet, kannattaa tutustua Toimiva vaatekaappi-ideaan.

Perusperiaatteena on, että kahden kaksiosaisen peruspuvun lisäksi sinulla on kaksi irrallista alaosaa ja viisi puseroa tai paitaa. Nämä kaikki vaatekappaleet kun on koordinoitu sopimaan toisiinsa, eli värit ovat samaa ns. väriperhettä, saat yhteensä 40 eri vaatekokonaisuutta! Eli 4+2+5=40. Vaikuttaa huonolta matematiikalta ja aivan mahdottomalta, mutta näin se toimii, kun kaikki osat ovat huolellisesti ja kurinalaisesti hankittu sopimaan toisiinsa.

Ajatellaanpa esimerkiksi tilannetta jossa joudut matkustamaan viikoksi tärkeälle työmatkalle, joka pitää sisällään niin kokouksia, tärkeitä tapaamisia, kuin lounaita, illanviettoja ja vapaata aikaa kaupungilla.  Paniikki ei ole kaukana miettiessäsi monia eri pukeutumistilanteita, jos et ole tottunut näppärästi yhdistelemään asukokonaisuuksia perusvaatteista ja eri asusteista vaikkapa Toimivan vaatekaappi-idean periaatteella.

Yksitoista vaatekappaletta (4+2+5) sekä muutamat asusteet eivät vaadi isoa matkalaukkua ja tilaa jää vielä tuliaisillekin. Ota mukaan mahdollista bisnesetikettiä vaativiin neuvotteluihin kaksi hyvälaatuista, neutraalinväristä housu/jakkupukua (valinta riippuu omasta mieltymyksestäsi, sekä myös etiketistä mitä kohdemaassa noudatetaan) puvuston rungoksi. Materiaalina ohut korkealaatuinen villa tai villasekoite on aina hyvä valinta. Pakkaa mukaan kaksi housupuvun jakkuihin sopivaa alaosaa, esim. kahdet housut, housut ja hame, tai housut ja tyylikäs kotelomekko. Lisäksi viisi erilaista paitaa, ne voivat olla esim. yksi hyvälaatuinen, kiva T-paita, kaksi siistiä eriväristä kauluspaitaa, yksi trikoopusero ja vielä yksi raflaavampi pusero iltamenoihin. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa väreihin sopivia erilaisia kenkiä, huiveja ja koruja.

Näistä vaatteista voit viikon aikana koota jopa 40 eri asukokonaisuutta erilaisiin tilanteisiin ja menoihin, aina kaikki vaatteet täydentävät toisiaan ja näytät hyvältä joka tilanteessa. Voisiko olla tämän helpompaa? Todellisuudessa tämä luonnollisesti vaatii pientä kurinalaisuutta vaatehankinnoissa ja vähän harjoittelua miten saada kaikki osat sopimaan toisiinsa, mutta se palkitsee suuresti ajan, vaivan ja jopa rahan säästymisellä. Apua toimivan vaatekaapin kokoamiseen ja sen hankkimiseen voi hakea vaikkapa ammattitaitoiselta pukeutumisneuvojalta, joka on tottunut koordinoimaan erilaisia vaatteita yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi, sekä tuntee pukeutumisetiketit eri tilanteisiin.

Kuinka toimiva vaatekaappi-idea toimii, voit käydä lukemassa myös sitä käsittelevän artikkelin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: