Smart Casual

Nykyisin yhä useammin pukukoodina esiintyvä Smart Casual voi aiheuttaa hieman hämmennystä, eikä suotta; se ei kuulu aivan virallisiin pukukoodeihin, joten tarkkoja pukeutumissääntöjä siihen ei ole. Koodia voidaan käyttää niin kutsussa perhejuhliin, kuin yritysmaailman vähemmän muodollisiin tilaisuuksiin. Ensinnäkään koodi ei tarkoita rentoa pukeutumista, kuten sen sukulainen pukukoodi Casual, vaan pääsääntönä on, että pukeutuminen on siistiä ja edustavaa työpukeutumista.

Pukeutumistyyliin on paljon erilaisia vaikuttavia tekijöitä, jotka tulee huomioida, kuten tilaisuuden luonne, paikka ja aika, jopa ammattikunta. Luovilla aloilla, kuten mainosalalla, arkinen työpukeutuminen on sallivampaa ja hieman rennompaa kuin esimerkiksi vaikkapa pankki- ja vakuutusalalla. Pääsääntönä kuitenkin on, että pukeutuminen on siistiä ja edustavaa työpukeutumista. Oma harkintakyky on todella paikallaan ja asia tulee selvittää vähänkin epäselvässä tapauksessa.

(Käy lukemassa viimeisin, ajankohtainen työ- ja bisnespukeutumiseen liittyvä artikkelini)

Smart Casual on siistiä ja hienostunutta arkipukeutumista, jota naisella edustaa jakkupuku ja mekko, sekä hame tai siistit housut yhdistettynä esim. laadukkaaseen ohueen neuleeseen. Päiväkäytössä käytetty asu voidaan asustaa ja viimeistellä kevyemmillä kengillä ja sirommalla laukulla sekä näyttävämmillä koruilla.  Farkut eivät kuulu asiaan vaikka ne olisivatkin siistit merkkifarkut, kuten eivät myöskään liian sporttiset vaatteet. Kuten työpukeutumisessa, liika paljastavuus, läpinäkyvyys ja kimaltelevat juhlavaatteet eivät myöskään sovi tähän pukeutumiskoodiin. Alipukeutumista tulee kuitenkin välttää, sillä se on pahempi virhe kuin että pukeutuu hieman yli. Laadukkailla asusteilla saa pelkistettyyn ja arkiseenkin asuun näyttävyyttä ja hienostuneisuutta.

Miehillä Smart Casual -pukeutuminen onnistuu helposti; solmio pois kaulasta. Tämä edellyttää tietenkin muuten siistiä pukupukeutumista, tai irtotakki ja housut yhdistelmää. Miehillä myös siistit neuleet yhdistettynä suoriin housuihin, tai vaikkapa chinoihin, ovat siistiä ja edustavaa pukeutumista etiketin mukaan. Farkut, jopa siistitkin, kannattaa varmuuden vuoksi unohtaa, kuten myös kaikki urheiluun liittyvät vaatteet. Kengät voivat olla hieman persoonallisemmat ja rennot, tai siistit nahkakengät, kokonaisuus ratkaisee.

                 kuvat: Andiata

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s