Korujen hoitaminen

PUE KORUT VIIMEISENÄ, RIISU AINA ENSIMMÄISENÄ

Korut kannattaa aina pukea viimeisenä, jotta ne eivät vahingossa takertuisi vaatteisiin, eivätkä myöskään altistuisi kemikaaleille, kuten suihkutettaville hiuslakalle ja parfyymille. Vaatteita riisuttaessa ne taas kannattaa riisua ensimmäisenä, jotta jälleen vältyttäisiin mahdolliselta korujen takertumiselta vaatteisiin.

Koruja ei saa kastella, ne pitää ehdottomasti riisua suihkuun ja saunaan mennessä. Kannattaa varoa myös kastelemasta rannekoruja käsienpesun yhteydessä.

Korujen hopeaosia voi pyyhkiä pehmeällä hopeanpuhdistusliinalla. Niitä ei saa liottaa hopeanpuhdistusnesteessä vaikka hopeaa ovatkin, sillä korun muut osat kuten kivet ja helmet vahingoittuisivat vahvassa puhdistusnesteessä. Korujen kiviä ja helmiä voi myös pyyhkiä pehmeällä kankaalla, jolloin mahdollinen iholta tarttunut rasva poistuu ja koru saa kauniin kiillon takaisin.

Korut pitävät siitä, että niitä käytetään ja hoidetaan. Etenkin korukivet, jotka koostuvat samoista mineraaleista kuin ihmiset, pitävät siitä että niitä käytetään, käsitellään ja hoidetaan huolellisesti. Myös makeanveden helmet pysyvät kauniina kun niitä käytetään, sillä ne saavat tarvitsemaansa kosteutta ollessaan kosketuksissa ihoon.

Koruja kannattaa säilyttää niiden omassa pussukassa tai korurasiassa niin, etteivät ne pääse hankautumaan. Ne voi myös kääriä kevyesti vaikkapa silkkipaperiin, jolloin esim. painavat korukivet eivät pääse hankautumaan keskenään.

Kaulakoru makeanveden helmistä ja Swarovskin kristalleista studio merilinna
Kaulakoru makeanveden helmistä ja Swarovskin kristalleista Handmade by merilinna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: