Tyyli ja pukeutuminen

TYYLI JA PUKEUTUMINEN

’’Muoti muuttuu, tyyli pysyy’’ Gabrielle ’’Coco’’ Chanel

Tyyli syntyy sisältä, persoonallisuudesta. Ulkoinen olemuksemme, tapa pukea vaatteita, muodostaa vaikutelman jota kutsutaan tyyliksi.  Tyylillä voi ilmaista ajatuksiaan ja asenteitaan ja jopa tunteita. Erilaiset mielialat, sekä sosiaaliset tilanteet ja vaatimukset vaikuttavat tyyliin miten pukeutua. Muutokset elämässä voivat vaikuttaa tyyliin. Tavoitteena on löytää ja säilyttää oma tyylinsä, sillä selkeällä, persoonallisella ja tasapainoisella tyylillä heijastaa sitä, että on sinut itsensä kanssa ja on löytänyt oman tyylinsä pukeutua. Päinvastoin taas esimerkiksi nuori ihminen, joka vielä hakee omaa identiteettiään ja tyyliään, saa helposti vaikutteita pukeutumiseensa myös ulkoapäin, jolloin pukeutuminen voi olla persoonallista, mutta epäjohdonmukaista ja tyyli lainattua.

Tyyli on jotain mitä ei itselleen rahalla voi ostaa, se ei riipu rahasta ja varakkuudesta. Se on sisäsyntyistä, mitä usein kadehtivat ne jotka eivät sitä synnyinlahjakseen ole saaneet. Tyyliä voi kaikesta huolimatta opetella ja kehittää. Se vaatii kuitenkin pitkäjänteisyyttä ja johdonmukaisuutta, sekä tarkkuutta ja keskittymistä. Taitoa myös vaatii pysyä omassa tyylissään. Pukeutumistyyli voi samalla henkilöllä luonnollisesti hieman vaihdella tilanteen mukaan, jolloin pukeutuminen on tilannepukeutumista.  Erilaisia tyylejä voidaan jaotella, jolloin vertaamalla niiden tunnusomaisia piirteitä omaan pukeutumiseen, voi oma mahdollisesti hukassa ollut tyyli löytyä ja selkeytä.

 

 • Pelkistetty, luonnollinen c632cdb01b3bcb04742fe19a0e49aa01

Pukeutuminen on yksinkertaista, rentoa, käytännöllistä ja tarkoituksenmukaista, jopa ns. tavallista. Pintamuoti ei kiinnosta. Materiaalien täytyy tuntua miellyttävältä päällä, jolloin esim. farkuissa on elastaania antamaan joustavuutta, sekä luonnonkuituja kuten puuvillaa. Värit ovat maltillisia ja luonnonläheisiä. Linjat ja leikkaukset ovat melko selkeitä ja yksinkertaisia, turhaa koreilua ja hienostelua vältetään. Henkilönä luonnollinen tyyppi on usein hyvin ulkoilmassa viihtyvä ja pitää liikkumisesta, jolloin vaatteet eivät saa kiristää ja olla liian istuvia.

 

 • Klassinen, mannermainen42b258fc83b89e58c4e3a0a10b596a67

Klassinen tyyppi arvostaa enemmän laatua kuin määrää, muoti ei ole ensisijainen määräävä tekijä, vaan ajattomuus ja tyylikkyys ovat tärkeitä. Materiaalit ovat laadukkaita, usein luonnonmateriaaleja ja värit sulautuvat kauniisti toisiinsa. Klassiseen tyyliin pukeutuja voi näyttää myös joko tylsältä tai upealta, riippuu siitä kuinka vaatteet kantaa ja asustaa. Vaatteiden istuvuus on tärkeää ja mittasuhteisiin pitää kiinnittää huomiota. Laadukkaat asusteet ovat tärkeä osa pukeutumista. Tyyppinä klassisen tyylin edustaja on muodollinen tai ryhdikkään rento, noudattaa omaa selkeää pukeutumislinjaansa ja kunnioittaa perinteitä.

Mannermainen tyyli on saanut vaikutteita Italiasta. Tyyli on klassista, mutta rentoa. Vaatteet ovat usein merkkituotteita ja materiaalit huippulaatua. Mannermaisesti pukeutuva on aiemmin saattanut pukeutua klassisesti, pelkistetyn luonnollisesti tai hyvinkin trendikkäästi. Elämän kokemuksen ja oman tyylin vahvistumisen myötä erilaisten muotivirtauksien seuraaminen on saattanut alkaa kyllästyttää ja tilalle on tullut yksinkertaisempi, tyylikkään rento pukeutuminen. Vaatevarasto voi olla niukka, mutta se koostuu hyvin toisiinsa sopivista, väreiltään harmonisista, laadukkaista vaatteista. Asusteet ovat laadukkaita, korut näyttäviä pukukoruja ja kengät hyvin hoidettuja.

 

 • Trendikäswomens-capes-for-fall-winter-2015-2016-fashion-trends-15

Muodin suurkuluttaja ja edelläkävijä, tyyli muuttuu muodin mukaan. Vaatteita hankitaan paljon ja usein, niiden käyttöikä on hyvin lyhyt, joten laatuun ei välttämättä kiinnitetä huomiota. Värimieltymykset vaihtuvat trendien mukaan.

 

 

 • Moderni556fa8216780836681ee813cb723ab25

Modernin tyylin edustaja pukeutuu muodinmukaisesti, on jopa muodin edelläkävijä. Hän on tyypiltään omaperäinen, huomiota herättävä, hienostunut ja rohkea suunnannäyttäjä. Ulkoinen olemus ja ulkoiset arvot ovat tärkeitä ja niihin kulutetaan paljon rahaa. Tyyli on yksinkertaista, arkkitehtonisen selkeää. Yksilöllisyys korostuu välttämällä tavanomaista ja samankaltaisuutta. Tyylin mukaista on yhdistellä sekä kalliita design- vaatteita, että halvempia trendituotteita, uutta ja vanhaa, aitoa ja epäaitoa. Musta on suosittu väri.

 

 • Romanttinen, naisellinen romantic-clothing-style-3

Romanttisesti tai naisellisesti pukeutuva ammentaa usein ideoita pukeutumiseensa menneiltä vuosikymmeniltä, naisellisuus ja tyttömäisyys ja kauneus korostuvat. Materiaalit ovat pehmeitä ja laskeutuvia, värit voivat olla pehmeitä ja herkkiä pastellisävyjä. Erilaiset pitsit, röyhelöt, poimutukset ja rusetit, sekä avarat pääntiet kuten myös kukkakuosit kuuluvat tyyliin. Tarkkaan harkituilla asusteilla viimeistellään asukokonaisuus. Hiukset ovat naiselliset ja ehostukseen nähdään vaivaa. Kompastuskivenä voi olla kaavoihin kangistuminen ja jumiutuminen samaan meikki- ja hiustyyliin jopa vuosikymmeniksi. Romanttisella ja naisellisella tyypillä on usein kaarevalinjainen vartalo ja pehmeä olemus, luonteeltaan hän on romanttinen ja tunteellinen.

 

 

 • Kokeileva, erikoinen, taiteilija Kuva3

Henkilötyyppi on yksilöllinen ja uutta luova, ei seuraa valmiita pukeutumismalleja, vaan luo itse omaa tyyliään kokeilemalle erilaisia, joskus jopa koomisiakin vaateyhdistelmiä. Imago heijastelee aina mielialoja, joten häntä harvoin nähdään kahta kertaa pukeutuneena täysin samanlaiseen asukokonaisuuteen. Vaateet on koottu kirpputoreilta, ullakoilta, pienistä putiikeista. Vaateyhdistelmissä voi olla hauskoja yksityiskohtia, ne voivat olla tee-se-itse- kokonaisuuksia sekä kerrospukeutumista, vaatevalinnat voivat olla todella ennakkoluulottomia.  Pukeutumisen pääpaino on värien, linjojen ja materiaalien mielenkiintoisissa ja yllättävissä yhdistelmissä, sekä runsaassa asusteiden käytössä.

 

 • Boheemi (Boho Chic)style-bohemian

Tyyli on vakiintunut muotitrendeistä yhdeksi pysyväksi tyylisuunnaksi. Sille tunnusomaista on vaatteiden väljyys ja mukavuus, printti- ja kukkakuosit, pitsit, maksi- sekä tunikamekot, huopahatut, farkut, saappaat, sulkakoristeet ja  runsas asustaminen.

 

 

Voit käydä katsomassa lisää tyylejä ja kuvia sivuillani Pinterestissä

3 kommenttia artikkeliin ”Tyyli ja pukeutuminen

 1. Pukeutumistyylit ovat minusta ihania.usein etsin ja palaan modernin
  Tyyliseen pukeutumiseen.joskus on ohimenevästi ollut muunkin
  Tyylistä pukeutumista,varsinkin aivan nuorena.
  Edellä olevassa oli hyvä erittely eri tyyleistä.

 2. Pukeutumistyyli testin mukaan,jonka tein,minulle käy dramaattinen
  Pukeutumistyyli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.